Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Samurais
Palau MartorellSamurais

Més de 200 objectes de la cultura japonesa s'exposen en aquest palau neoclàssic de Barcelona

Sota el títol 'Geisha/Samuarai. Memòries del Japó' la mostra acull gravats ukiyo-e, fotografies d’època, quimonos, armadures i altrs objectes

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

L’art japonès i la seva història han arribat a Barcelona i és que el Palau Martorell acull fins al 8 de setembre una exposició sobre la cultura nipona. 'Geisha/Samuarai. Memòries del Japó' ofereix un recorregut complet amb més de dues-centes obres sobre la vida japonesa del segle XIX. A través de l’exhibició d’exemplars dels gravats ukiyo-e, com 'L’Ona de Hokusai', fotografies d’època i d’objectes, com armadures de samurais, màscares del Teatre Noh i quimonos de geishes, entre d’altres, els visitants es podran endinsar en la riquesa i la diversitat cultural del Japó, en la qual preval el gust per la bellesa delicada i l’equilibri entre la natura i l’esperit. 

El comissari de l’exposició, i president de la Federació Espanyola d’Antiquaris, Ferrán López Alagarda, ha organitzat un recorregut format per sis seccions: 'Teatre'; 'Geisha'; 'Shunga. Les imatges de la primavera'; 'Netsuke, Kakemono i fotografies d’època'; 'Cultura de Guerra' i 'Samuaris'.  

'Geisha/Samuarai. Memòries del Japó'
Palau Martorell'Geisha/Samuarai. Memòries del Japó'

En el primer apartat, 'Teatre', l’exposició aborda la història dels 'ukiyo-e', xilografies creades a partir de la impressió en relleu que, a diferència d’Occident (on el gravat sol ser fruit d’un artista individual), es caracteritzen pel treball coordinat de diverses persones. Les temàtiques d’aquestes xilografies van des del teatre fins a imatges paisatgístiques, entre d’altres. 

L'Ona de Hokusai
Palau MartorellL'Ona de Hokusai

A la secció de 'Geisha' s’exhibeixen diferents imatges al costat de quimonos i altres objectes d’ús quotidià femení com ara pintes, ventalls, miralls o perruques, que endinsaran al visitant al món de la dona japonesa del segle XIX. Per la seva banda, a 'Shunga. Les imatges de la primavera' s’aborden representacions d’aquesta estació, que representa un gènere que abasta l’amplitud de l’erotisme.  

'Geisha/Samuarai. Memòries del Japó'
Palau Martorell'Geisha/Samuarai. Memòries del Japó'

'Netsuke, Kakemono i fotografies d’època' mostrarà diferents exemplars de 'netsuke' (arrel per subjectar), que era un accessori imprescindible en el vestit tradicional japonès que utilitzaven –i continuen utilitzant– , en determinats actes, homes i dones. També en aquesta secció s’ensenyaran 'kakemonos' tradicionals (penjolls) i s’incidirà en la importància de la fotografia com a manifestació d’un món que desapareix ràpidament de la mà del fotògraf italià Felice Beato, considerat el pare de la fotografia japonesa. 

A 'Cultura de Guerra' es presenta la figura del 'Musha', el guerrer tribal i, finalment, a 'Samurais' s’explica la història d’aquests combatents, així com la tipologia de les seves armadures.

L’exhibició es pot visitar de dilluns a diumenge de 10 a 20 h al Palau Martorell, al carrer Ample, 11. Les entrades estan disponibles a través del web de la institució i tenen un preu de 14 euros

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat